zaterdag 1 december 2012

Aan de huiswijn kent men het restaurant (de patron).


Elk zichzelf respecterend restaurant heeft zo zijn eigen huiswijn. Dit dient een wijn te zijn die zich onderscheidt door zijn goede prijs en van een goede tot zeer goede kwaliteit getuigt.

Als restaurant zou je eigenlijk alleen wijn moeten aanbieden per glas. Dan kan de klant steeds iets nieuws proberen, zonder dat mensen de gok van een hele fles moeten nemen. Het zou goed zijn als de handel iets zou uitvinden waardoor restaurateurs makkelijker kunnen switchen tussen wijn die men op voorraad heeft. Tappen uit meerdere 25 liter vaten zou een oplossing kunnen zijn.
Bijkomend voordeel voor de restaurateur zou ook zijn dat ie niet een fles op tafel hoeft te zetten waarvan klanten kunnen achterhalen dat die wijn in een slijterij of supermarkt,  400%  goedkoper is dan de prijs die bij hun op de kaart staat.


Wij proefden bij Boeuf la Roche een heerlijk glas witte wijn uit het zuid westen van Frankrijk.
Chateau Roque Peyre, Appellation Montravel Controlee 2010.

Zoals al gezegd komt uit Sud Ouest, is gemaakt van Sauvignon Blanc en Semillon\Muscadelle druiven, heeft 13 % alcohol,.De wijn kan het beste koel geserveerd worden. Geweldig als aperitiefwijntje, of een perfecte begeleider van tapas, of voor bij een voorgerecht.Deze nobele Neus: volle wijn met het veel fruit.
Oog: prachtig helder in het glas, een de rand ietsje geel, licht strogeel kleurtje, hangt een beetje in het glas
Smaak: vol glas wijn, veel gekonfijt fruit, je herkent daardoor zelfs een licht zoetje
Afdronk: mooie afdronk, je kunt er van nagenieten




Geen opmerkingen:

Een reactie posten