woensdag 14 februari 2018

Wijn en Spijs, de perfecte combinatie, daar is ieder voor zich naar op zoek!


Rode wijn wordt vaak in combinatie met rood vlees of kazen genuttigd, maar dit is geen wet van Meden en Perzen.  Welke rode wijn goed combineert  met welk gerecht is juist afhankelijk van die wijn en natuurlijk ook van het gerecht. Wel zouden krachtige rode wijnen met de nodige tannines, vette en koolhydraatrijke gerechten soepeler en smaak-rijker maken. 
Bepaalde lichtere rode wijnen laten zich goed combineren met (vette) vis of pittige vegetarische gerechten. Een verwachting van een goede combinatie kan veelal gegeven worden door  een sommelier.

Rode wijn wordt vaak op kamer- of keldertemperatuur gedronken. Wat het meest gunstig is, is afhankelijk van het type wijn. Welke wijn bij welk gerecht gedronken kan worden is trouwens altijd een kwestie van persoonlijke smaak. Wat de een lekker vindt is voor de ander een brug te ver.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten