Je neus in een goed glas wijn steken is beter dan in andermans zaken.
Ik drink al sedert de jaren negentig wijnen van de familie Perrin. Af en toe een Coudoulet, bij gelegenheid een Beaucastel, maar veel vaker, dronk ik, vanwege de prijs, een La Vieille Ferme. Een voortreffelijke huiswijn die in de loop van de jaren is omgedoopt tot "Petit " Perrin (Cote de Ventoux), door die naamsverandering verloor ik hem uit het oog. Recent kwam ik hem gelukkig weer tegen bij een wijnhandelaar in Duitsland. Een voortreffelijke wijn voor een aangename prijs.
Fietsen en wijnen in Frankrijk.
Met mijn fietsclub wilden wij in de jaren negentig de "Mont Ventoux" beklimmen. Het lukte mij maar net, wat een vreselijke steile klim is dat. De sublimatie van wat afzien kan zijn, dat was die tocht voor mij.
Een jaar nadien ben ik met mijn vrouw teruggegaan naar de Mont Ventoux, met de auto naar boven, dat ging overigens veel makkelijker. We hebben naderhand een bezoek gebracht aan het wijnhuis van de familie Perrin.
Wat opviel: wijnstokken met daaronder stenen, kiezels etc. Vreemd als je bedenkt dat daar zo'n heerlijke wijnen uit voortkomen. De familie Perrin beheert al ruim 100 jaar het
Chateau de Beaucastel. Zij zijn de grootste eigenaar van kwaliteitswijngaarden en vooraanstaande appelation's in de Zuidelijke Rhone (o.a. Vacqueyras, Gigondas ). Alle wijnen worden nu onder de naam Perrin uitgebracht, hierdoor maakt men beter gebruik van het imago en de reputatie van het huis Perrin. De specialist van wijnen uit Chateauneuf-du-Pape, breidt ook uit richting de zuidelijke Rhone. Gigondas speelt hierbij een belangrijke rol. Met veel kennis, passie, vakmanschap, met name de biologische werkwijze, en respect voor de natuur wordt ook daar een voortreffelijk glas wijn geproduceerd.
Een jaar nadien ben ik met mijn vrouw teruggegaan naar de Mont Ventoux, met de auto naar boven, dat ging overigens veel makkelijker. We hebben naderhand een bezoek gebracht aan het wijnhuis van de familie Perrin.
Wat opviel: wijnstokken met daaronder stenen, kiezels etc. Vreemd als je bedenkt dat daar zo'n heerlijke wijnen uit voortkomen. De familie Perrin beheert al ruim 100 jaar het
Chateau de Beaucastel. Zij zijn de grootste eigenaar van kwaliteitswijngaarden en vooraanstaande appelation's in de Zuidelijke Rhone (o.a. Vacqueyras, Gigondas ). Alle wijnen worden nu onder de naam Perrin uitgebracht, hierdoor maakt men beter gebruik van het imago en de reputatie van het huis Perrin. De specialist van wijnen uit Chateauneuf-du-Pape, breidt ook uit richting de zuidelijke Rhone. Gigondas speelt hierbij een belangrijke rol. Met veel kennis, passie, vakmanschap, met name de biologische werkwijze, en respect voor de natuur wordt ook daar een voortreffelijk glas wijn geproduceerd.
Appelation chateauneuf-du-pape controle.
Kleur: rood purper, hangt mooi in het glas, die tranen
Geur: vol fruit, elegante neus, zeer expressieve wijn, met veel charme, ook ruik je een melange van kruiden
Smaak: mondvullend glas wijn, geen overheersende tannines smaakt naar zomers fruit en verse kruiden.
Château de Beaucastel is van liefst 13 druivensoorten gemaakt, te weten
Grenache, Mourvèdre, Syrah, Cinsault, Vaccarèse, Counoise, Terret noir, Muscardin,
Clairette, Picpoul, Picardan, Bourboulenc en Roussanne.
Kleur: rood purper, hangt mooi in het glas, die tranen
Geur: vol fruit, elegante neus, zeer expressieve wijn, met veel charme, ook ruik je een melange van kruiden
Smaak: mondvullend glas wijn, geen overheersende tannines smaakt naar zomers fruit en verse kruiden.
Château de Beaucastel is van liefst 13 druivensoorten gemaakt, te weten
Grenache, Mourvèdre, Syrah, Cinsault, Vaccarèse, Counoise, Terret noir, Muscardin,
Clairette, Picpoul, Picardan, Bourboulenc en Roussanne.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten