zaterdag 16 maart 2013

Deze wijn is zijn gewicht in goud waard; Decanter-goud voor Château Beauséjour - Hostens!





Een gouden medaille in Decanter Wine. 
Het toonaangevende Britse wijnmagazine Decanter geeft haar hoofdprijs, die jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste internationale wijnen, aan een wijn van de familie Hostens. Het Britse tijdschrift wordt ondersteund door uitstekende columnisten, zoals Michael Broadbent en de meer dan vermaarde Hugh Jonson. 
De evaluatie van de wijnen vindt plaats in het 5-sterren-systeem, evenals een prijs voor medailles. 
Het rating systeem:
5 Sterren: Uitstekend; 4 sterren: een aanrader; 3 sterren: aanbevolen ; 2 sterren: Goed.


Tijdens de Decanter World Wine Awards 2012 heeft de Château Beauséjour Hostens 2010 een gouden medialle gekregen.  Deze klassieke bordeaux wijn heeft ook nog eens  een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding.
Château Beauséjour Hostens is gelegen in Listrac-Medoc en wordt gerund door Roland en Pascal Hostens. Op hun domein van 10 hectare produceren zij deze klassieke Haut-Médoc, met hulp van Eric Boissenot (ook oenoloog van o.a. château Latour, Lafitte en Margaux). Deze wijn wordt gedurende 12 maanden opgevoed op eikenhouten vaten.
Omdat mijn leverancier S. te Maastricht niet meer die overheerlijke witte Louis Fabre kon leveren, ging ik via het internet op zoek naar een nieuwe leverancier voor deze pracht Sauvignon, en die vond ik: Wijnhandel Victoire.
Na een nadere kennismaking kreeg ik een fles, met het verzoek deze te proeven en er iets op mijn blog over te schrijven: Het is een wijn die zijn gewicht in Goud waard is,

het was een proeffles van:
Château Beauséjour - Hostens 2010

Appelation Haut - Medoc Controlee; 
Gold Decanter World Wine Awards 2012.
Kleur: De wijn hangt mooi in het glas, licht tranend, kleur is fris, donkerrood.
Geur: Hij ruikt naar donkerrood fruit; kersen, bessen en frambozen,  daarnaast ruik je ook een vanille-geur van de fustlagering.
Smaak: De wijn is mondvullend, fijn en uitgebalanceerd met een mooie frisheid. 
Als de vanillesmaak iets minder wordt, in de loop van komende jaren, dan wordt deze wijn nog veel beter. Ik heb hem nog niet op zijn top gedronken, deze klassieke Bordeaux, want hij wordt de komende jaren alleen nog maar beter.
Een heerlijke wijn die valt aan te bevelen bij een stevig stuk vlees;  biefstuk, rundvlees of ander rood vlees.

Deze rode wijn is gemaakt van 55% Merlot en 45% Cabernet Sauvignon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten