donderdag 4 juli 2013

Italiaans raffinement uit Toscane. Genieten van Filippo!

Een magnum drink je niet elke dag, vanwege de hoeveelheid kies je daarvoor het juiste moment. Een normale fles bevat 0,75 l wijn, een magnum het dubbele. Daarom moet je al met zeker vier personen zijn of je moet met zijn tweeën heel veel dorst hebben. Dat kan natuurlijk ook voorkomen.

Met pasen dit jaar waren mijn dochters beiden op bezoek ( een met en de ander zonder vriend)  wat een uitstekende gelegenheid was, om eens een flinke fles wijn te proeven. Wij proefden een wijn uit het jaar 2003 uit Toscane. Een wijn die houtlagering had gehad en in een anderhalf literfles bewaard werd.  Een grote fles bevordert de levensduur van de wijn, de wijn rijpt daardoor langzamer.

De naam van deze wijn is:

A Filippo  2003 

Poderi del paradiso, Toscane
indicazione geografica tipica; rosso


Deze 100% pure Merlot werd voor zijn eerste jaargang 2002 bekroond met 3 rode bicchieri, de hoogste score in de “Gambero Rosso”. Ik kan u verzekeren de jaargang 2003 doet er niet voor onder.
Kleur: mooi vol glas wijn, donkerrood  aan de rand, hangt met volle tranen aan het glas met een ietsje rood in de tranen.
Neus:  wordt gedomineerd door aroma’s van rode vruchten en toetsen van bosbessen, je ruikt de eikenhouten fustlagering, vanille-geur (niet overheersend).
Smaak: vertoont een krachtige aanzet en ontwikkelt zich volop met fluweelzachte tannines met in de finale hints van chocolade.

Prachtig in combinatie met rood vlees, wild en bij het lamsvlees; met pasen smaakte die wijn  meer dan voortreffelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten